Чавес агонизира, агонизира и Венецуела

Свят

05-01-2013, 13:10

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Какво се случва с президента на Венецуела, все още не е ясно

Умира ли Уго Чавес? Италианският вестник "Република" съобщи, че венецуелският президент е в много тежко състояние.

"Всички "силни хора" във Венецуела са в Хавана, до леглото на умиращия президент", пише още в статията.

"След вицепрезидента Николас Мадуро, когото Чавес обяви за свой приемник, в кубинската столица пристигнаха председателят на парламента Диосдадо Кабельо и братът на президента Адан Чавес. Истината за здравословното състояние на президента продължава да бъде тайна,но вече много от кратките официални съобщения показват, че Венецуела трябва да се готви за най-лошото", посочва вестникът.

Президентът на Боливия Ево Моралес, призна, че неговият близък приятел Уго Чавес е в много тежко състояние. Според различни източници президентът на Венецуела е във "фармакологична кома", страда от тежка белодробна инфекция и се е наложило да бъде подложен на трахеотомия.

Каквато и да е истината, вече може да се каже, че заради крайно сложната обстановка в Куба се събират латиноамерикански лидери, които в близките дни трябва да вземат важни решения. Опозицията във Венецуела настоява за подробна информация за състоянието на Уго Чавес и обвинява основните действащи лица на политическата сцена, че всеки един разиграва собствена постановка. Мадуро е подкрепян от кубинците, Кабельо - от въоръжените сили във Венецуела.

А самата Венецуела със затаен дъх очаква да й кажат истината.