Арестуваха 245 педофили в САЩ

Свят

05-01-2013, 11:27

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Престъпниците са хванати при акция "Слънчоглед"

В рамките на мащабна акция срещу детската порнография в САЩ бяха арестувани 245 педофили.

Операцията е стартирала през ноември 2012 г., като чрез нея от лапите на педофилите са били спасени 123 деца. 44 от тях живеели заедно с престъпниците, а останалите 79 са били обект на сексуално насилие извън домовете си. Мнозинството от децата станали жертви на свои роднини и близки - възрастни, на които се доверявали.

222 педофили са били арестувани на територията на САЩ, като 39 от тях са били от Калифорния. Останалите са били задържани в 6 други държави. Още един мъж е бил арестуван в сътрудничество с полицията във Филипините. Педофилът правил секс с 13-годишно момиче по време на пътуване до Манила.

Операцията е била проведена под кодовото название "Слънчоглед" в чест на 11-годишно момиче, спасено през 2011 г. Тогава спецслужбите се натъкват на съобщение в интернет, в което 16-годишен тийнейджър заявява, че ще изнасили детето. Той дори пуска нейна снимка, направена от автомобил, като наблизо се вижда пътен знак с изобразен слънчоглед. Направеното експресно полицейско проучване показало, че такъв знак има само в щата Канзас. Благодарение на това полицията успява да открие и арестува тийнейджъра преди да е извършил престъплението.