ТВ войните свалят цените

Най-доброто от печата

05-01-2013, 08:16

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Булсатком връща левче от февруарските сметки, народът на лов за евтини пакети

Тв войните свалиха цените за кабелна и цифрова телевизия. Ако Булсатком и bTV не си стиснат ръцете за нов договор, абонатите на доставчика ще платят с около левче по-малко с февруарските си такси. Шефовете на сателитния доставчик още правят разчети каква да е точната сума, която да приспаднат от сметката на клиентите си. "Ако проблемът продължи, компенсацията ще е по-друга, докато намерим подходящите заместители от програми", обясниха от Булсатком. В момента доставчикът е пуснал нови канали на мястото на липсващите 7 програми на bTV - детски, туристически и с класическа музика по желание на абонатите си.
Конкурентните оператори пък направиха нови разчети и се впуснаха да предлагат пакети, за да привлекат феновете на bTV. Битката между Булсатком и bTV остави абонатите на оператора без програмите на медията от 2 януари. Хората пък се втурнаха да преглеждат офертите на другите оператори, които пък обявиха примамливи цени. Пакетите с отстъпки не са правени "специално за случая", но истината е, че конфликтът между дружествата съвпадна с промоционалния период на компанията ни, обясняват любезни служители на мобилните оператори, които предлагат и цифрова телевизия. Заради липсващите програми с любимите водещи и сериали народът се втурна да преглежда пакетите на конкурентите. Най на далавера са абонатите, чиито договори в момента изтичат и могат да сключат по-изгодни сделки. 
Офертите на Виваком за телевизия със седемте канала bTV, bTV Cinema, bTV Action, bTV Comedy, bTV Lady, Ring.bg и bTV HD започват от 9,80 лв. На 29,90 лв. е пакет на Мтел, но с добавка и лаптоп, смартфон или телевизор. В Близу телевизията започва от 7,95 лв., но цените са с 50% намаление и важат за първите 4 пълни месеца. Абонатите в София могат да ползват и Нет 1. Операторът предлага интернет и телевизия за 19,90 лв. Телевизионната оферта започва от 11,90 лв. за 18-месечен договор. Проблемът на клиентите, които все пак искат да преминат на друг оператор, са срочните договори, признават от фронт-офисите. Заради липсата на тв каналите обаче клиенти предпочитат да се подсигурят и да имат още един доставчик за телевизия. Техниците на операторите в момента са засипани с работа.  Има интерес към най-ниските пакети за телевизия, признават от другите оператори. Заради финансовите спорове по новия договор между Булсатком и bTV хората са съгласни да дадат десетачка отгоре, но да имат всички програми, обясняват служители. Но вдигат рамене, ако поискате спешно включване. Преди драмата между телевизията и оператора обикновено се чакаше по 3-4 дни за включване, а сега е от седмица нагоре, допълват от клиентските офиси.