Уикендът: Сърдечни чувства, сдържани реакции

Хороскоп

04-01-2013, 13:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Козирог, Луна във Везни-Скорпион

 Събота може да се окаже най-приятният ден в първата седмица на годината, стига да съумеем да избегнем неблагоприятните му тенденции. Те могат да се разгърнат, в случай че се поддадем на желанието за размяна на обидни подмятания, прекомерни претенции, примесени с обвинения в липса на внимание и като цяло съмнения в лоялността на близкото си обкръжение. Не разрушавайте хармонията в този иначе прекрасен ден. Бъдете искрени и толерантни в общуването и се насладете на сърдечния обмен с любимите си хора. Пазаруването, участието в културни и светски мероприятия, посещението в салон за красота, отново ще бъдат източник на доволство, затова забравете за дребнавите претенции и се насладете на положителните възможности за отдих и развлечения. Вечерните часове са подходящи както за интимни срещи, така и за посещение на най-светските и модерни клубове и партита за сезона.

За разлика от събота, неделният ден ни приканва към усамотение и уединение, което ще ни помогне да се насочим и съсредоточим в духовните си търсения, за да си осигурим вътрешен покой не само сега, но и през цялата настояща година. Усещанията и преживяванията през този ден, ще ни напомнят за слабите ни места и ще ни приканят да решим емоционални, финансови и лични проблеми. Възможно е да получим и неприятни известия, но и те целят най-вече да ни покажат уязвими житейски зони. Този ден е подобен на мащабна фотография, даваща ни перспективата за цялата настояща година. Чрез нея можем да се информираме за актуалните предизвикателства и проблеми, да проникнем в тайните на бъдещето, или да положим основите на бъдещи мащабни начинания.

И през двата дни, ще ни бъде трудно да бъдем сдържани в реакциите си. Не са изключени провокации и изблици на агресия, на които би било добре да не реагираме първосигнално. Те ще бъдат изпитания на мъдростта и душевната ни устойчивост, както и способността ни да се справяме с кризите. А кризите са символичния печат на настоящата година, приканваща ни към промяна и растеж и би било мъдро да възприемем всичко случващо се сега, като необходим опит. Част от него е и способността да изискваме или оказваме морална и материална подкрепа, без да разрушаваме границите си и да причиняваме вреда на себе си и околните. Въздържайте се от резки оценки и изказвания-думите сега имат силата на куршуми, които могат да нанесат трудно лечими рани, но и да ни спечелят мощни и отмъстителни врагове.

Здраве, хранене и красота

Добре е през този уикенд да намерите време и възможност за продължителна разходка на чист въздух. Тя ще освежи тялото и духът ви, ще изчисти мислите ви и ще насити клетките с кислород. Плавни упражнения в комфортна среда съчетани с приятна музика също ще имат благотворен ефект върху настроението и състоянието ви. В храненето се придържайте към златната среда-не гладувайте, но и не преяждайте. В събота е желателно да се проведе разтоварващ хранителен режим с изцяло вегетарианско меню.

Грижите за красотата и външният вид ще имат забележителен ефект, особено в събота. Неделя е ден, който изисква да се погрижим за вътрешната си красота, освобождавайки се от негативни чувства, страх, обида, ревност, злоба и гняв.