Крадлив тандем! Нагла мама и щерка й щъкат в магазин

Крими

04-01-2013, 09:15

Снимка:

МВР

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Полицаите не могли да пуснат CD-то, за да разпознаят обирджийките

От малък магазин в самия център на София от години се краде - по малко, но редовно.

Отвличат вниманието на продавачката, а друг прибира стоката. Крадат се алкохол, шоколади, бонбони и цигари. Само в края на миналата година са извършени три кражби, оплаква се продавачката.

"Влязоха едно дете и една майка, момичето започна да ме забаламосва - чай да й направя, разсипа чайовете по земята. Докато събирах чайовете, майката обиколи рафтовете в магазина, през това време е прибрала разни бомбониери, шоколади. С помощта на детето, детето също е прибирало разни неща в чантата си. Прибраха каквото можеха, защото бях на кафе машината, там няма видимост. След което си платиха чая и си тръгнаха. Много ми стана любопитно как едно дете, което е сигурно 5-6-годишно може да краде. Явно е обучено", разказа магазинерката пред bTV.

Професионалната крадла, която експлоатира и обучава детето си да извършва престъпления, отново се връща и краде от магазина, собственикът пуска жалба в полицията, носи и записи с кражбите и лицата на извършителите, но в районното му обясняват, че не могат да пуснат диска.

В крайна сметка успяват да видят записа само на една от кражбите и залавят извършителите.

Майката, която използва детето си, за да краде, е задържана, защото е разпозната. Оказва се, че жената многократно е задържана и осъждана за кражби. През следващите месеци ще се разбере съдбата на жената и на 6-годишната й дъщеря.