Бели червеи излязоха от детска закуска

Животът

04-01-2013, 07:39

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Корнфлейксът "FF вкус" е пакетиран от пловдивската фирма "Биосет"

Бели червии изпълзяха от кутия с корнфлейкс. Гнусната гледка шокира майка на две деца точно преди да им сервира закуската. Ирина Димитрова е потресена, защото хлапетата й яли от същия пакет на Нова година.

"Два дни по-късно сипвам наново корнфлейкс в купичките и в едната изпада бял червей! Просто няма да ви казвам как се разтреперих, не знаех на кой свят съм!", разказа жената пред БНТ. Тя се тревожи за здравето на децата си, които може би са глътнали някой друг червей. "Не знам какво може да им причини това, дали е вредно, дали няма нещо да им стане - да им се загнезди в червата", коментира Димитрова. Екип на националната телевизия също получи купичка с хрупкави топчета, в която шаваше бяла гадина.

Храната носи марката "FF вкус", срокът на годност, посочен на кутията, е 3 декември 2013 г. Корнфлейксът е пакетиран от пловдивската фирма "Биосет". Според нейния отговорник по качеството на храните - Ясен Кехайов, топчетата са доставени от ЕС. Той се извини за случая и увери, че фирмата ще вземе всички необходими мерки, за да установи причината за червивата стока.

От Агенцията по безопасност на храните вече са наложили възбрана на цялата партида. Предстои да се направят и лабораторни проби.