Нередовното пиене разболява

Най-доброто от печата

04-01-2013, 06:16

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Пиенето ни прави по-здрави, но само ако го практикуваме всекидневно.

Учени от Илинойс твърдят, че алкохолът в малки дози е много полезен. Редовното „наздраве” с чаша вино прави чудеса, категорични са лекарите. Спиртните напитки в ограничено количество насърчават и загубата на тегло, което след празниците в повечето случаи се покачва с няколко килограма.

Добро за здравето обаче е само редовното пиене. Ако сте нередовни с чашката, можете да си навлечете куп болести и махмурлук, категорични са специалистите.

Изследванията показват, че жените, които пият по две чаши вино на ден, е с 30 процента по-малко вероятно да бъдат с наднормено тегло, тъй като алкохолът стимулира изгарянето на калории. На второ място той ни прави и по-умни. Установено е, че хората, които пият по литър бира на ден, попълват тест за интелигентност с 40% повече верни отговори.

Освен това замайващите напитки предпазват от пневмония. Полза има и за кожата, особено от червеното вино, което съдържа съединение, предпазващо кожата от вредното въздействие на слънцето. Алкохолът също така насърчава производството на естроген и други хормони от съществено значение за здравината на костите.