Какво да правим в студено зимно време?

Животът

03-01-2013, 11:16

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Да постоим на топло, да поканим гости, да почетем книга и погледаме филм - някои от снежните идеи

Колкото и да ми е трудно да го кажа – зимата си има своите очарования. За съжаление в българския вариант несгодите, които ни носи студът са по-големи от позитивите. Заради студа и снега плащаме по-високи сметки за ток и парно и може пак да ни е студено, мръзнем по спирките и в градския транспорт, закъсваме по пътищата. Попадаме по-често в задръствания и катастрофи, заради мъгли и поледици.

Невинаги и не всички можем да се възползваме от зимните спортове – ски, сноуборд и други, защото не са ни по джоба и т. н.

Но все пак можем да открием и хубавата страна на зимата. Ето някои идеи от az-jenata.bg.

Да си стоим повече у дома на топло. Да общуваме със семейството си. Да се отдадем на хобито си. Да си подредим къщата. Да каним приятели на гости. Да четем повече. Да гледаме повече хубави филми.

Да се разхождаме в парка или в близката гора. Някъде наблизо, където не трябва да ползваме друг транспорт освен краката си.

Да използваме студа, за да се закаляваме.

Да направим снежен човек с децата. Или пък просто така да си направим нещо от сняг.

Да нахраним някой нуждаещ се в студа бил той човек, коте, куче или птица. Божиите твари се нуждаят повече от помощ през зимата, отколкото през лятото.

Да направим добро дело като изчистим ледените висулки от покрива на кооперацията, да изчистим пред блока или някой тротоар – все добри дела, които могат да предпазят някого от лошо падане и лошо счупване. Поне ние ще се чувстваме добре, като знаем, че сме направили нещо добро.

Ако имаме възможност да заведем децата някъде да покарат шейна, ски или сноуборд.

Да отидем на зимен курорт – процентът на онези, които използват отпуска си за зимна почивка е по-малък.

Да си пожелаем през идващите години все повече и повече хора да имат възможност да се възползват от красотите на зимата в България. А истината е, че зимата е толкова очарователна – бяла, приказна, нежно чиста... трябва само да достигнем до място, където можем да я видим в истинската й красота. И ще останем омагьосани задълго!