Новогодишен дрескод : Вие сте кралица, а до вас стои крал!

Хороскоп

30-12-2012, 22:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Луната и Венера, подчертават огнената стихия в новогодишната нощ и определят правилата, които гарантират едно бляскаво и пищно тържество.

И тази година Новогодишната нощ ще бъде особена и наситена с интензивни преживявания. Зад привидната хладност и сдържаност на Козирожкото Слънце, отново ще кипят бурни Плутонови страсти, но емоционалния фон ще бъде диктуван от Луната, която тази година ще бъде в най-празничния зодиакален знак - Лъв. А това означава, че ни очаква изобилие граничещо с разкош, подкрепени с много чувственост, топли прегръдки и ярки признания. Трапезите следва да бъдат не просто богати, а щедри, облеклата не просто празнични, а произведения на изкуството, а бижутата - истински скъпоценности. Имитациите са забранени! Хармоничният обмен с Венера пък гарантира не само приятното прекарване, но и възможност за истински сърдечност и взаимност. Но и добавя повече изисквания, тъй като Лъв и Стрелец са всъщност най-взискателните по отношение на модата и показността знаци. Изтънчената обстановка, подбраните ястия и напитки са задължително условие, но те някак от самосебе си се предполагат, заради естеството на празника. Не ви съветвам да зацикляте в приготвянето на сложни блюда. Виночерпецът Юпитер, който обикновено се грижи за празничните трапези е във въздушните Близнаци и ще ви помага да удволетворите водещата за тази година тенденция към повече разнообразие и по малко количества леки и екзотични храни и напитки.

Много по-важни за успешното празненство през тази година ще бъдат драматичината визия и необичайната среда. Подходете към организацията все едно режисирате театрална постановка, осигурете пищни декори за сцената, разкошни костюми за актьорите и се постарайте всички присъстващи да се почувстват като участници в приключение. И...не забравяйте за огъня! - той трябва да присъства навсякъде-огънят в камината, малките огнени езичета на свещите, топлите цветове на празничната украса и аксесоарите, бляскавите примигващи светлинки, бенгалския огън, зарята...има десетки начини да го направите почтен гост на вашето празненство, а той ще ви се отблагодари пребогато.

Разбира се, от костюмите се вълнуват най вече дамите, които тази година ще бъдат пощадени от вътрешни противоречия. Огнената стихия е пълновластната господарка на това празненство, поне що се отнася до нежната половина на човечеството. А тя създава образът на една независима, готова за авантюри и приключения жена, напълно способна да овладее и използва високото сексуално напрежение излъчвано от силния пол, едва прикрито от консервативното влияние на Сатурн.

Очевидно, дамите ще бъдат водещите фигури в новогодишната нощ, затова мили дами вземете се в ръце и....си представете че вие сте кралица, а до вас върви крал. Няма значение на коя от двете водещи тенденции ще отдадете предпочитание класическата или приключенската, не забравяйте първото правило-вие сте кралица! И както се полага на кралица, кадифето, велура, тафтата и сатена, релефните и блестящите тъкани, ще бъдат най-достойните материи за вас. Х-силуета е фаворита на всички кралици от всички времена и всички култури така че тук място за колебания няма. Колебания могат да възникнат по повод дължината, но и тук небесните красавици са напълно единодушни-средната дължина ще бъде без забележки. Макси дължините са твърде консервативни за една разкрепостена огнена жена, а минито пък не е подходящо за една кралица и надявам се, ще се съгласите, че кралица в мини някак олеква. А и цветовете на Лъва и Стрелеца- бордо, охра, старо злато, наситено синьо, виолетово или бутилково зелено подхождат най-много на средната дължина.

Най добрия избор за детайлите и аксесоарите както вече споменах са истинските скъпоценности. Ако не разполагате с такива, можете да подберете винтидж аксесоари или ексцентрични бижута, носещи послания за далечни земи и вълнуващи приключения. Няма да сгрешите и ако подчертаете сияйния си блясък с брокатени частици. Акцентирайте върху деколтето и бедрата.

Но каквото и да облечете, където и да ви отведе новогодишното приключение не забравяйте : Вие сте кралица, а до вас стои крал!

Щастлива Нова година!