Мария Илиева ще пее в парижката зала Олимпия!

София Лайф

30-12-2012, 15:27

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

След Лили Иванова това е втората БГ певица, която ще стъпи на прочутата сцена

След Лили Иванова през 2009 година, и Мария Илиева ще извиси глас в прочутата парижка зала Олимпия.

Изявата й на най-престижната концертна сцена в Европа ще бъде в рамките на три дни - 8,9 и 10 март. Тя ще бъде специален гост в трите спектакъла на португалската звезда Тони Карейра, с когото през годината записа дует.

Карейра е една от най-обичаните и продавани звезди на пазара за латино музика. Концертите му пълнят някои от най-големите стадиони и концертни зали в Португалия, както и парижката зала „Олимпия”. Има 15 издадени албума, всеки от които мултиплатинен.

През 2013 г. Тони Карейра ще отбележи 25 години музикална кариера със сборен албум от най-големите му хитове, оркестрирани от Лондонския симфоничен оркестър. За една от най-красивите си балади, "Primeiro Grande Amor", Тони избра Мария Илиева за дуетен партньор. Двамата се запознаха по време на международния фестивал “Top of The Top” в Полша.

"Primeiro Grande Amor" е на португалски език, като Мария изпълнява нейната част на английски. Припевът, в който ще пеят заедно с Тони Карейра, е на португалски, поради което българската поп дива вече взе първите си уроци по произношение.

"Това е едно от най-важните събития в моята кариера. За мен е огромна чест и сбъдната мечта да записвам със звезда от такъв ранг и Лондонския симфоничен оркестър”, заяви Мария Илиева.