Да посрещнеш Коледа на суперлуксозен кораб, но в тоалетната

Булевард

30-12-2012, 11:39

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Над 150 души се "разстроили" на лайнера "Куин Мери 2"

За над 150 души, чинно заплатили 5000 евро за пътешествие на най-скъпия презокеански кораб "Куин Мери 2", Коледата се оказа доста неприятно изживяване.

Те били лишени от удоволствието да разпускат и да се наслаждават на празника в 15-те ресторанта, баровете, казиното, балната зала и в петте плувни басейна. Вместо това те "пазели" каютите и по-точно - тоалетните.

Пътниците се заразили от инфекция и почувствали неразположеност часове, след като корабът напуснал Ню Йорк, поемайки към Карибите, съобщи британският в. "Дейли мейл". Повечето били и с разстройство.

Според пътешествениците причината за толкова бързото разпространение на инфекцията е лошото почистване на кораба преди пътуването.

По препоръка на лекарите заразените лица си стоят по каютите, не могат и да слизат на брега по време на спиранията на кораб в пристанищата. Здравите пътници ядат само в главния ресторант на кораба или си поръчват храна по каютите. От масите в ресторанта са прибрани всички пиперници и солници, а олиото се предлага в закрити пакети. Козметиката и промишлените стоки са прибрани от магазините на борда.

Представителка на фирмата, организираща пътешествието, заяви, че заразата е засегнала 5% от пътниците, което прави 130 души.

Миналата година санитарната инспекция на САЩ откри множество нарушения на санитарните норми. На брода му бе открита замърсена мръсна вода, подът на един от басейните бе замърсен, в автомата с лед бяха намерени човешки косми, а в едно от корабните хранилища имаше хлебарки и плодови мушици.