СДС отново ще издава свой вестник

Политика

29-12-2012, 11:35

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Партията за втори път връща в. "Демокрация"

СДС възстановява издаването на в. "Демокрация" на 21 януари, предаде "Монитор". Датата е специална, защото се пада точно Ивановден по стар стил.

Изданието ще бъде седмичник на 24 страници. Главен редактор е Александър Йорданов, който беше и председател на Народното събрание 1992-1994 г., депутат в няколко парламента и член на ръководството на СДС. Вече е изградена концепцията на вестника, като амбицията на партията е в. "Демокрация" да не бъде партиен орган, а медия за коментари и анализи на вътрешно- и външнополитическите събития.

Това е вторият опит за възстановяването на в. "Демокрация". На 26 юни 2002 г. партийният орган на СДС, който излиза от февруари 1991 г.,  спира да се печата. Заповедта е лично от тогавашния председател на партията Надежда Михайлова, сега Нейски. Първият опит за възстановяване е през декември 2005 г, когато започва да излиза седмичник под името "Демокрация днес", който  се издава от акционерно дружество със същото име. Седмичникът е закрит веднага след избирането на Пламен Юруков за председател на СДС поради несъгласие с редакционната политика.

Започва и възстановяването на присъдружните партии, които формираха СДС и бяха разбити по време на председателството на Костов, каза специално за "Монитор" лидерът на сините д-р Кабаиванов, който вече има срещи с някои от тях.