Плазма и лаптоп най-желани за празниците

Животът

29-12-2012, 10:36

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Това са двата подаръка, които българските семейства купуват най-много

Нова плазма или лаптоп - това са двата подаръка, които семействата у нас са купували най-много за Коледа, пише "Стандарт", цитиран от novini.bg.

Най-търсени са новите LED телевизори със средна цена от 1800 лева, разказват продавачи. Хората вече не купуват просто плазма, а търсят нещо по-добро, тъй като правят голяма инвестиция. Същото се отнася и за лаптопите, чиято средна цена е 1000 лева. Не по-малко търсени са и таблетите, които държат средна цена от 800 лева. Те обаче са по-желан подарък от тийнейджърите, които цяла година са събирали пари, за да получат точно този подарък.

Хората вече почти не купуват фотоапарати и камери. Всички се насочват към таблетите и смартфоните, тъй като те имат повече функции, обясниха продавачи.

И за новогодишните празници веригите магазини са подготвили още изненади за клиентите си.

"Всеки, който закупи стока за 50 лева, участва в томбола, в която ще има само петима победители. Късметлиите ще получат ваучери в размер на 900 лева, с които могат да разменят за стоки по избор", гласи една от игрите.

Клиентите на друга верига пък участват в томбола веднага след като вземат касова бележка за над 30 лева закупени стоки. В сферата с касовите бележки за късметлиите се крият плазмени телевизори, фотоапарати, системи за домашно кино и любимите на клиентите ваучери за пазаруване.