Пълнолуние в Рак - Всичко е ясно

Слънце в Козирог, Луна в Рак, Пълнолуние - 28 декември, 12,21 ч.

2012 беше богата на астрологични събития и запазва тази тенденция до последната си седмица.Пълнолунието винаги придава максимална реализация на текущите процеси и е един достоен финал за подобен интензивен период като годината, която изпращаме. То ще задейства всички текущи аспекти заедно с присъщите им процеси и най-вече фаворита на нашата епоха - революционния обмен между Плутон и Уран. Кардиналната енергия на този обмен вещае трудности породени от чрезвичайни обстоятелства и внезапни обрати. Част от тях ще бъдат стимулирани от изостреното желание на мнозина /най вече на подвластните на кардиналния кръст - Овен,Рак, Везни и Козирог/ за независимост и освобождаване от изживели времето си модели и ситуации. Те следва добре да преценят действителните си нужди, както и последствията от радикалните стъпки, които желаят да предприемат. В случаи където липсва ясна визия за начините, по които индивидуалността може да бъде изявена и защитена пълноценно, е възможно здравословната граница да бъде прекрачена, а импулса за свобода да се превърне в ексцентричен изблик на разрушителна енергия. Струва си да се преборите с желанието да отхвърлите всичко старо и познато, ако новата алтернатива е все още неясна макар и твърде примамлива.

Потърпевши ще се почувстват също и онези, които упорито се придържат към устойчиви, но остарели модели. Внезапни обрати могат насилствено да ви изтръгнат от тях, като ви изправят пред необятните но трудни за възприемане възможности на нищото..., където всъщност всичко е възможно. Погледнете на тези ситуации като на труден, но необходим опит, който ви тласка към откриването и  изследването на нови потенциали.

Заради революционните преобразувания, поставени като изискване към нас през настоящата, а и през следващата година такива небесни събития като настоящото Пълнолуние в Рак, винаги ще бъдат източник на противоречиви събития и преживявания. Съзнателното участие в тези преобразувания обещава труден, но качествен растеж на личностите и народите. И напротив- съпротивлението създава предпоставки освобождаване на енергията, чрез задействане на разрушителни процеси изразени във военни конфликти, технологични аварии, природни и обществени катаклизми.

Въпреки празничното настроение, тези предпоставки и сега няма да останат нереализирани.Заради стабилния обмен между Сатурн и Плутон обаче, има сериозни  възможности за решаването и регулирането на социалните, политическите и личните проблеми и конфликти. Би било добре тези възможности да бъдат използвани и проявени в политическа воля за намирането успешни решения в сложни ситуации. Последните дни на годината всъщност очертават един много конструктивен период, позволяващ оформянето на дългосрочни стратегии и сериозни стъпки към укрепване и стабилизация на глобалния обществен климат.

В личен план, Пълнолунието в Рак ще произвежда събития и емоционални реакции свързани с въпросите касаещи семейството и бита, възпитанието на децата и грижите за по-възрастните му членове, както и професионални ситуации узрели за максимална реализация. Това ще изисква търсенето и намирането на баланс между кариерата и семейството, социалните ангажименти и емоционалните връзки, който може да доведе и до преосмисляне на семейни ценности и дълбоко вкоренени емоционални модели. Дремещи конфликти и нерешени проблеми могат изведнъж да се обострят и да достигнат максимална точка на кипене. Това касае най-вече ситуации, липсата на разбиране по които, дълго време е била причина за отказ от признаване на съществуващия проблем. Вече ви обърнах внимание обаче, че през идните месеци ще става все по-трудно да поддържаме грешки и самозаблуди и ще се налага да се връщаме към нерешените проблеми толкова пъти, колкото е необходимо опитът да бъде усвоен, а проблемите - отстранени. Много е важно в такъв момент първо да се опитаме да осъзнаем собствените си психологически нагласи, преди да ги превърнем в поведенчески модели и реакции. Възможно е още на този етап да вникнем в причините пораждащи неразбирането и отхвърлянето на проблема. Напрежението, съпровождащо настоящото пълнолуние, се корени в противопоставянето и изисква пълна концентрация за осъзнаването и приемането на необходимостта от компромис. Трудностите могат да бъдат породени от взаимоотношенията с противоположния пол, членовете на семейството или авторитетни фигури в деловия и социалния живот. Независимо какъв е произхода им обаче, се постарайте  да вникнете в ответната гледна точка, преди да изразите своята собствена. Поддаването на емоционалните импулси може да замърси обективната ви преценка  и тотално да ви отведе в посока, която противоречи на всякакъв здрав смисъл.

Пълнолунието в Рак е времето в което подсъзнанието изхвърля на повърхността проблеми и комплекси узрели за освобождаване и трансформация. Много често те са свързани с привързаности и тежести от миналото, които влияят на настоящото ни поведение и реакции и обикновено пречат да направим адекватни на настоящето избори, които отговарят на актуалните ситуации. Този период обаче ни дава и уникалната възможност чрез интензивни вътрешни и външни преживявания да пречистим емоционалното, психическото а и физическото си тяло.Би било твърде безотговорно да не го използваме нали?

Що се отнася до деловия живот и професионалните амбиции, Пълнолунието в Рак ще има по-скоро стабилизиращ и конструктивен ефект, за тези които успеят да използват енергията му в последните дни на настоящата и в първите дни на идващата година. То ще ни открие възможности за изход от нерешими ситуации, които съчетани с качества като самодисциплина, търпение и концентрация позволяват качествен напредък и високи резултати. Въпросите за личната власт и авторитет ще бъдат тясно свързани с отговорността, които произтичат от тях и в случай че разполагате с воля за да поемете тежестта и, резултатите могат многократно да надминат очакванията ви. Не проявявайте малодушие или скромност пред мащабни, дългосрочни планове и възможности, в случай че живота реши да изпита готовността ви да се възползвате от тях.
Успех!