Почина Камелия – съпругата на Ангел Бончев

Жената е починала след дълга борба с рака

Сред дълго боледуване е починала съпругата на Ангел Бончев – Камелия. Опелото ще е днес в църквата Свети Седмочисленици в София, съобщава  в. "Труд".

Усложненията в отделителната система на борещата се с рака Бончева се появили вследствие на хемодиализа, а през последните два-три месеца станали и необратими.

На 22 май 2008 година, прибирайки се от Казичене в "Дървеница", където живее, Ангел Бончев беше нападнат и отвлечен от групата на Наглите. Той бе държан в плен 50 дена.

Похитителите му поискали телефона на бившия му съдружник - Гриша Ганчев, телефона на шофьора му и на жена му.

На 9 юли съпругата му Камелия Бончева събрала 395 200 евро и получила указания как да ги предаде. Трябвало е да тръгне по пътя за Костинброд, след това с SMS е получила информация да тръгне по пътя за Филиповци и на крайпътен знак, според указанията, е трябвало да има SIM карта. След това й наредили да тръгне към Дупница и да спре в бензиностанция, за да си купи нещо.

Според указанията е трябвало да завие надясно, да си занули километража и да кара 5 км направо. Там я чакал голям джип с надпис "Полиция". От колата излезли маскирани лица, които я отвлекли. Оказало се, че в чантата си Камелия Бончева е имала GPS, който й е даден от полицията.

За да освободи съпругата си, похитителите наредиха на Ангел Бончев да направи дарение на фондация, която имала рекламна кампания по телевизията. Така Ангел Бончев предаде 157 хиляди евро на фондация "Утре за всеки", а съпругата му бе освободена.