Козирогът - инат и здрав като скала

Животът

27-12-2012, 06:16

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Успехът го привлича с необичайна сила. С огромно търпение и невероятно упорство преодолява всички препятствия

Козирогът е голям инат и има развит ум. Най-издръжливият и устойчив от всички зодии - както физически, така и психически. Прикрит, тайно честолюбив, той живее в реалния свят. Умее и да люби, и да работи. Успехът го привлича с необичайна сила. С огромно търпение и невероятно упорство преодолява всички препятствия.

Нищо не може да застави Козирога да се отмести от пътя си. Той е отговорен, проницателен, целенасочен, лоялен, дисциплиниран. Земен и кардинален знак, управляван от планетата Сатурн.

Козирогът създава впечатление за нежен, плах и леко упорит човек. Често изглежда безобиден. Но да знаете, че използва вашите слабости и вашите тайни, за да стане самият той по-силен. Козирозите се изкачват по социалната стълбица нагоре от камък на камък и винаги само напред. Като планинските кози стигат до недостъпни висини. Не обичат да привличат вниманието към себе си. Този знак обожава уважението, авторитета и почита традициите, управлява дома на кариерата в хороскопа.

Козирозите могат да изказват рязко и необмислено критични забележки, но са твърде мъдри, за да си създават ненужни врагове. Изключително внимателно заобикалят препятствия и всякакви подводни камъни. Ревност, страст, импулсивност, мързел, нехайство - тези качества Козирозите смятат за препятствия по пътя.

Не устройват публични сцени и не разкриват страсти. Уважението към възрастта и опита е част от тяхната природа. Много обичат роднините си: в края на краищата, може да им остане в наследство някой имот. Козирозите никога не повтарят грешките си. Те са много предпазливи, бавни, практични и пестеливи. Сдържаността им може да доведе до проблеми в отношенията. Верни са на семейството и любимите.

Искат да бъдат перфектни във всичко и често пропускат големи възможности поради несигурност в собствените си способности. Като дете Козирогът има проблеми със здравето, което е доста по-слабо, отколкото при другите знаци. Но силата на съпротивлението му расте с възрастта. Трезвата, разумна природа на Козирога му придава невероятна издръжливост.

От тази зодия излизат добри брокери, политици, икономисти и банкери.

Козирогът е духовен баща. Помага на другите да видят пътя към мисията на душата си и непрекъснато се коригира, за да успее в целите, които си е задал. 
Типично за Козирога е, че е с много добро възпитание и маниери.

Жената Козирог има една характерна черта - красотата и чарът й само се увеличават с възрастта. Като че ли се подмладява, стареейки. Обича своята независимост и не прощава измяната.

Обожава шопинга в скъпи бутици, като при това се пазари като на евтина сергия. Макар че е свежа и привлекателна, не е уверена във външния си вид и непрестанно иска да й потвърждават, че е красива. Понятието “икономисване” за нея не означава да се купуват евтини неща. Изглежда много добре в строг делови тъмен костюм. Ако чувства, че не я ценят достатъчно, може да изпадне в дълбок транс за дни, седмици, дори месеци. Тази жена не приема присмеха. Не може да оцени хумора, ако тя се явява негов обект.

Козирогът вярва в постоянството, надеждността и традициите - всичко това се вижда в дома му. Предпочита неостаряващи материали и обзавеждане. Тъмните тонове на кафяво, зелено и сиво са по-подходящи за характера му от леките цветови комбинации. Мебели от естествена кожа са му по вкуса. Харесва акценти като тухлена стена, камина с голяма каменна рамка, настолни лампи със свещи, каменни скулптури и тежки полилеи.
Козирогът е любител на изтънчените неща и държи на качеството. Може да притежава най-рядка колекция от исторически предмети или безценни съдове от порцелан. Харесва аксесоари от месинг, огледала, животински кожи и рога.

Спалнята на Козирога обикновено е елегантна и топла. Консервативно легло от махагон със солидна табла му осигурява чувство на стабилност и здравина, за да спи в комфорт и стил. Обича мебели от твърдо, тъмно дърво.

Традиционната английска кухня е идеална за тази консервативна душа - орех, старинни дъбови шкафове, греди на тавана, под от камък, тъмен мрамор или гранит, старомодна керамична мивка и чешма с лебедова шия.

Парфюмите на Козирога са с тютюнев аромат и мирис на кожа, жасмин, мъх, дървесина и билки. Подхождат му и нотки на градински чай, евкалипт, сандалово дърво, ела и портокалов цвят. За ароматерапия са добри масла от кипарис и ветивер.

Архетипи:
- Добрият баща
- Корпоративният лидер
- Дъбът

Привличат ги: Рак, Лъв, Телец, Дева

Цветове: кафяво, златно, зелено, лилаво, бяло, черно, всички тъмни оттенъци и цветове

Скъпоценни камъни: оникс, рубин, опал, кехлибар, обсидиан, аметист, азурит, гранат, малахит, тигрово око, кварц, турмалин

Време на върхови постижения: 14-20 г., когато се формира интелектът, после след 56 г., когато творчеството се увенчава

Символи: стълба, часовникова кула, стари камъни, дървета

Числа: 3, 5, 7, 8 (и всички кратни на 8), 14

Планета: Сатурн

Девиз: Аз достигам

Стихия: твърдата земя - камък

Метал: олово

Растения: бръшлян, червено цвекло, топола, върба, щир, бонзай

Цветя: бял карамфил, черен мак, коледна звезда, хризантема, теменужка, маргарита, гардения, нарцис

Животни: коза, агне, бобър, кълвач, маймуна, чапла

Храни: телешко месо, спанак, ечемик, тестени изделия, безквасен хляб, риган, пипер, целина

Страни и райони: Албания, България, Индия, Бирма, Великобритания, Шотландия, Мексико, балтийските страни, Йордания, Афганистан, Босна и Херцеговина, Гърция, Австралия, Куба, Камерун, Хаити, Ливан, Судан

Градове: Брюксел, Ню Йорк, Бранденбург, Порт Саид, Атланта, Солт Лейк Сити, Сиатъл./ в. 24 часа