Корупцията се замита под килимчето, призна Найденов

Много останаха ненаказани, именно хората, облечени с власт, смата и.д. главният прокурор

Не трябва да има табута и скрити сектори, от всеки човек трябва да се изисква спазване на закона, независимо каква власт притежава, коментира пред БНР изпълняващият функциите на главен прокурор Бойко Найденов, директор на Националната следствена служба.

"Работата на прокуратурата може и трябва да бъде подобрена. На практика има много неща, които всички ги мислим, но по една или друга причина не може да ги решим", смята той.

В крайна сметка всички знакови дела се разделят между 5-6 човека, а има 1700 други прокурори. Работата трябва да се разпределя, продължи магистратът.

По повод работата по делото САПАРД Бойко Найденов заяви, че делото ще продължи и още в началото на новата година ще бъде внесено обратно в съда.

Найденов съобщи, че прокурор Стойчо Ненков, срещу който е образувано досъдебно производство, защото отказа да протестира по мегаделото, се водят разпити, правят се експертизи на технически средства за това колко време прокурорът се е запознавал с делото.

"Според Ненков, той се е запознавал с делото три дни, а според нас и 3 дни и 3 седмица са малко, тъй като делото е в стотици томове", заяви Найденов. Той съобщи, че е внесъл предложение във Висшия съдебен съвет за уволнението на прокурор Ненков.

"Много останаха ненаказани, именно хората, облечени с власт. Самото ни общество все още не може да се почувства като в една нормална европейска държава. Твърде дълго се спекулираше, че България е най-корумпираната държава. Навсякъде има корупция, разликата е, че тук при нас не се стига до край - много често нещата се замитат под килимчето", допълни Бойко Найденов.