Уикендът: Почивка, музика и малки изкушения

Слънце в Козирог, Луна в Овен-Телец

Астрологична картина за 22-23 декември

 

Празничните дни ще започнат подобаващо-събота ни дава прекрасни възможности за отдих и релаксация. Поспете си добре, а ако вече сте станали и четете хороскопа си потърсете след това и нещо друго за четене. В преди-обедните часове ще имаме нужда най-вече от духовна храна и интелектуални впечатления. Филмите и музиката пък ще подхранват фантазиите ни и собствените ни творчески импулси. Ако запазите тези интереси до края на деня, ще успеете да се предпазите и от неговите предизвикателства. А те са свързани със раздразнение  породено от твърде голяма импулсивност в общуването и поведението, както и със склонност към поддаване на лични слабости и изкушения от вън. Дано сте приключили с празничното пазаруване и сте планирали за последните дни само дребни покупки. Склонността към разточителство днес и утре може доста да ощети бюджета ви. Вечерните часове най-добре прекарайте в тесен семеен или приятелски кръг. Сърдечното общуване с близки хора ще ви помогне да си създадете празнично чувство на щастие и сигурност.

Склонността към прекаляване и излишество ще се запази и в неделя. Участието в тържества и масови мероприятия ще бъде източник на положителни емоции, но и ще носи риск от преяждане и препиване, затова бъдете по умерени. Бъдете навсякъде, опитайте от всичко и акцентирайте върху разнообразието, което ни предлага живота в момента, а не върху количествата.

Онези, които са твърде амбициозни или просто са оставили всичко за последния момент и се налага да работят през почивните дни, ще срещнат истински затруднения в дейности изискващи внимание, търпение и висока степен на отговорност. Ако сте сред тях планирайте деловите си занимания за неделя, когато поне търпението няма да ви липсва. В събота по-добре насочете вниманието си към дейности изискващи физическо усилие.

 

Здраве, хранене и красота

Събота е травмоопасен ден, така че бъдете внимателни при шофиране, работа с режещи инструменти, леснозапалими и взривни вещества. Предпразничната суматоха може да има и лоши последствия във вид на нервно напрежение и пристъпи на мигрена. Избягвайте дразнещи шумове, звуци, хора и ситуации. В неделя е възможно да почувстваме временна отпадналост, а по възрастните хора-изостряне на хронични симптоми. оплакванията, макар и временни могат да бъдат индикации за сериозни заболявания, така че не ги подминавайте с пренебрежение.
Както вече посочих, съществува и тенденция към злоупотреба с храни и напитки. Освен че може да накърни репутацията ви, тя може да причини и сериозни физически неразположения, особено на хора със заболявания на черния дроб, бъбреците и склонни към задържане на токсини в кръвта.Бъдете умерени!
Периодът е благоприятен за балнео-лечение, водни процедури с релаксиращо действие, пречистване на организма и почистване на кожата. Неделя е денят в който да се погрижите за косата си - прическата ще запази формата, а цветът дълбочината и блясъка си.