Тийнейджърите в САЩ полудяват

Свят

21-12-2012, 09:01

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

16-годишна заплаши с касапница училище

Полицията в Аризона е арестувала 16-годишна ученичка, която заплашила във видеопослание в интернет, че ще избие всички в гимназията си, след което ще се самоубие.

Тийнейджърката учела в училище в Меса, предградие на гр. Финикс. "За заплахата е бил използван канал в YouTube, който е собственост на общност от транссексуални в Торонто, Канада".

Когато видял съобщението, собственикът на канала се свързал с полицията в Торонто, която пък алармирала колегите си във Финикс. Така бил засечен домът на подателя в Меса. Момичето било разпитано в присъствието на родителите си и след това арестувано, тъй като признало, че е автор на заплахата.

По време на разпита тийнейджърката казала, че е изплашена, защото мисли, че действително може да реализира плановете си и да избие всички. Тя планирала да пререже кабелите на охранителната система в училището, за да забави реакцията на полицията.

Баща й казал, че напоследък дъщеря му много се интересувала къде държат оръжието вкъщи, поради което заключил спусъка на всяко от оръжията, които съхранявал в сейф.