Безплатно, но незаконно пиршество в Аржентина

Стотици разграбваха хранителни магазини

В навечерието на очаквания от мнозина край на света стотици хора, явно като за последно, са взели участие масово разграбване на супермаркети в град Барилоче в Югозападна Аржентина.

По данни на полицията от два супермаркета е била изнесена практически цялата електротехника, дрехи и множество други стоки. Пострадали и арестувани няма, а местната полиция не е успяла да се справи с тълпата грабители. Ситуацията до такава степен е излязла от контрол, че президентът на Аржентина Кристина Фернандес де Киршнер е взела решение да изпрати в града федерални полицейски сили.

Центърът на столицата Буенос Айрес пък бе парализиран от действията на екстремисти с леви убеждения, които блокираха една от основните магистрали в града, палейки на нея автомобилни гуми. Причина за безредиците и грабежите обаче не е бил очакваният край на света, а поредната годишнина на трагичните събития, довели до смъртта на около 30 души и оставката на непопулярния президент на Аржентина Фернандо де ла Руа през декември 2001 година.