Павлова отваря пътища за голямото прибиране. Ама ако спре да вали

Най-тежко е положението в област Разград

В петък следобяд трябва да бъдат отворени за движение при зимни условия всички пътища в Североизточна България, за да може всички хора да се приберат за празниците, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Тя се позова на метереологичната прогноза за времето, според която утре след обяд снегът трябва да спре и вятърът да намалее, което ще позволи изчистването и обработването на пътищата.

На този етап обаче Павлова препоръча на всички, които ще пътуват в тази част на страната, да отложат пътуването си за утре.

Към момента в Североизточна България обстановката е изключително тежка, като положението е най-лошо в област Разград, посочи Павлова и припомни, че в областта всички МПС трябва да се движат с вериги.

Строителният министър посочи още, че затворени за движение са и всички пътища в област Шумен, като там е отворен единствено участъкът от Търговище до Шумен и то само за леки автомобили.

След 2 часа ще бъде отворена изцяло магистралата Шумен – Варна, както за леки автомобили, така и за автобуси за градски превоз, заяви регионалният министър.

Към настоящия момент няма бедстващи хора по пътищата в Североизточна България.