Междуградски автобуси закъсняват с 8 часа

Общество

19-12-2012, 20:19

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Пътувайте само ако е наложително!

С до 8 часа закъснение се движат някои автобуси, заради непочистени пътища, предупреди председателят на Националното сдружение на автобусните превозвачи Галя Топалова.

"Има големи проблеми с движението на автобуси по пътищата, които са непочистени. Варна, Шумен, Ветрино, Силистра Търговище, Разград, Русе, Бяла – всичко това в момента е малък ад", каза Топалова.

В София няма проблеми, но нататък има много големи проблеми, добави тя. Автобусите се движат със закъснения по 5, 7, 8 часа за разстояния от 100 км, посочи Галя Топалова.

"Въпреки че пише, че пътят Шумен-Варна е отворен, той е затворен – те връщат автобусите. На Бяла също не пускат никой", каза Топалова. Закъснения има и до Хасково, но те са от по 2-3 часа, но там не е толкова фрапантно, посочи Галя Топалова. "Но на Шумен–Варна пътя – да седи на едно място автобуса и нито напред, нито назад може да тръгне", каза още Топалова.

"Това е много голям проблем и винаги става, защото не чистят пътищата. Тук се обаждаме на националния телефон на Агенция "Пътна инфраструктура", те ни препращат на регионалните. Всички регионални дават заето – просто са си оставили слушалките отворени", каза Топалова.


Тя отбеляза, че заради празниците автобусите вече са пълни и хората заминават. "Пътниците вече са полудели – в автобуса са, на топло са, но и те се притесняват", посочи Топалова. По нейни думи, между Шумен и Варна има проблем и в движението на влака, така че пътуващите нямат алтернатива.