Кралят на порното се спомина в Италия

Булевард

19-12-2012, 11:43

Снимка:

Facebook

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Рикардо Скики открива за бизнеса Чичолина, а и нашата Чери

Почина кралят на порноиндустрията в Италия Рикардо Скики. Скръбната вест мина почти незабелязано в медиите на Ботуша. Явно, никой не иска да бъде упрекван в насърчаване на порнографията, пише ИТАР ТАСС.

В Италия Рикардо Скики се смята за пионер в порноиндустрията. Той открива и прави световноизвестни звезди като Чичолина, Моана Поци и Ева Хенгер.

Едно от последните открия на Скики бе българка с артистичен псевдоним Чери.

Първият филм на Скики е със Сталер, видеокасетата "Червен телефон" плъзва из света през 1985 година, близо 10 години по-рано обаче той пуска своя гола снимка от дискотека.

Любопитното в случая е, че порнокралят е роден в патриархална Сицилия, където моралът и вярата в католическата църква са изведени на пиедестал.

14-годишен той бива изхвърлен от лицея по фотография, защото нахлул в женската съблекалня, за да си поиграе с девойките.

С годинити Скики извежда сексуалната свобода в култ и стига дотам, че създава Партия на любовта.

Откритието му Чичолина през 1987 г. даже бе избрана за депутат от Радикалната партия на Марко Панела и влезе в историята като първата порнозвезда - депутат.

Сега 60-годишната вече италианка от унгарски произход получава пенсия, защото някога е била парламентаристка, но едва ли разчита на тези пари.

През последните години от живота си откривателят й Скики старада от тежка форма на диабет, от който практически е ослепял. Именно от това тежко заболяване Кралят на порното в Италия е починал, твърдят лекарите от болницата в Рим, където той е бил до края на дните си.

В наследство той остава десетки филми за възрастни и сексуалната свобода, за която се бореше до сетен дъх, пише ИТАР ТАСС.