Ветрове се гонят в Русе. Със 72 км/ч

Региони

19-12-2012, 10:17

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Сняг и навявания тормозят региона, кметът Пламен Стоилов предупреждава за опасност

Бурен вътяр, който достига скорост от 72 км/ч, вилнее в Русенско. От 7 часа сутринта започна и снеговалеж, който в съчетание с вятъра усложнява значително пътната обстановка. Очаква се той да доведе до снегонавявания по пътищата и да затрудни движението на автомобили.

Тази сутрин кметът на Русе Пламен Стоилов свика заседание на общинския щаб за бедствия, за да се види каква е обстановката в региона. Той е издал заповед до кметовете на малките населени места да се подготвят за тежки зимни условия днес и утре, а магазините да бъдат заредени със стоки от първа необходимост за три дни.

Заради очаквания силен вятър са възможни смущения в електрозахранването и затова семействата трябва да предвидят алтернативни източници за отопление, предупреждават от общината.

От там уточниха още, че общинските пътища Николово-Мартен и Николово-Червена вода ще останат затворени до нормализиране на обстановката.

В резултат на усложнената обстановка 152 души са потърсили помощ в Спешното отделение на русенската болница за последните 3 дни заради лошите метеорологични условия и образувалата се поледица.

От тях 110 са били приети в травматологичния кабинет, като 33 са били настанени в отделение
"Ортопедия и травматология". 8 души са със счупвания на горните крайници, а всички останали са с фрактури на бедра, подлежащи на малки и големи операции. Преобладават пациентите от третата възраст.

През хирургичния кабинет са преминали 42 пациенти. От тях 15 са хоспитализирани, 12 са с травми на главата, приети в отделение "Неврохирургия". Трима са с травми на гръдния кош и са настанени в отделение "Обща гнойно-септична, детска и еднодневна хирургия".