19 декември: Думи - заклинания

Слънце в Стрелец, Луна в Риби

Астрологична картина на деня - 19 декември

В сряда ще се запазят тенденциите от предходните дни. Общуването ще бъде твърде емоционално, затова пък малко продуктивно, а и душата ни ще копнее за покой и съзерцание. А и думите днес имат силата на заклинание - ако не умеете да говорите, по-добре си мълчете. Добре е да помните също така, че всичко, изречено на глас, може да се материализира в живота ви. Думите се връщат като бумеранг - не привличайте нещастие в живота си, като злословите, изразявате негодувание или давате словесен израз на негативни очаквания. Заемете се с ежедневните си дела, като поддържате обичайния ритъм, но се постарайте да се разграничите от суетата на ежедневието. Освен почивка за ума, това ще ви осигури възможност за някои интуитивни прозрения относно текущи житейски ситуации.

За сметка на това пък, вечерните часове обещават свежи впечатления, особено ако сте настроени за флирт и развлечения. Съвсем спонтанно можете да се окажете в необичайна среда, където вероятно бързо ще установите, че околните са ви симпатични, а някои - дори доста привлекателни. Тези предпоставки обещават неочаквани романтични срещи и приятни запознанства, затова е съвсем уместно да рискувате, излизайки от обичайния си кръг. Вечерта е подходяща за светски и културни мероприятия - тенденция, която ще се задържи и през следващите дни.

Работа и бизнес

Не следва днес да се опитвате да пришпорвате събитията, напротив - следвайки естествения им ход, ще можете да постигнете максимум резултат с минимални усилия. Денят не е подходящ за търговия, но ако се налага да се включите в търговския обмен, имайте предвид, че сега е по-добре да придобивате, отколкото да продавате. Не бива също така да давате и връщате заеми. Така ще синхронизирате действията си с глобалния енергиен обмен, което дори да не ви донесе печалби, със сигурност ще ви предпази от загуби.

Здраве, хранене и красота

Дихателните и говорните органи са твърде отслабени днес и следва да ги щадите. Въздържайте се от консумация на студени напитки и напразно дърдорене. Пазете гласните струни. 

Изключително полезни днес са масажите. Те ще съдействат за правилното движение на течностите в организма, с което ще имат укрепващ и пречистващ ефект върху тялото. Аромaтерапията, съчетана с масаж, ще бъде запомнящо се преживяване.

Хранете се пълноценно, но избягвайте животинските продукти. Те ще затруднят процеса на превръщане на храната в енергия.