Общински съветници от 2 общини се разделиха заради Черни връх

Животът

18-12-2012, 16:20

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Бургас каза "да" на референдума, Камено - "не"

Бургас каза "за" на референдум за отделянето на село Черни връх от община Камено и преминаването му към Бургас, само час след като кмета на общината - Стефан Бонев, подкрепен от общинските съветници в Камено се обяви твърдо против и забрани селцето да се отделя.

Само преди минути в Бургас 31 общински съветници гласуваха за референдума. Един от мотивите, с които жителите на селото настояват за провеждането му е, че Черни връх се намира на 8 км. от Бургас, а е отдалечен на 30 км. от Камено.

Друго становище, поради което ще се събира обществено мнение е, че при посещението си в Община Камено жителите се налага да преминават през с. Братово, което е към Община Бургас и това според живущите представлява пълен абсурд. 
Въпреки единодушното решение докладната записка отново заформи скандал на общинската сесия. Според общинския съветник от НФСБ Валентин Касабов в докладната записка липсва решение и не е комплектувана. „Какво ни представяте ? Къде е решението ?“, крещеше от трибуната Касабов. По думите му нивото на председателя на общинския съвет Снежина Маджарова е махленско.