Младежи се клаха заради скандал във Facebook

Крими

18-12-2012, 14:36

Снимка:

Impact Press Group

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Двамата са криминално проявени, единият откаран в болница, другият – в ареста

Полицията в Горна Оряховица арестува 19-годишен криминално проявен младеж, който намушка с нож свой познат на паркинг в града, съобщават от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

В понеделник вечер около 21,00 ч. в полицейското управление в железничарския град е докаран 23-годишен мъж, окървавен в областта на главата и гърдите.

Пострадалият заявил пред полицейските служители, че малко преди това на паркинг на ул. "В. Грънчаров" в Горна Оряховица е възникнал скандал между него и 19-годишния С. М.  

Разпрата прераснала в саморазправа, при която по-младият мъж нанесъл удар с нож в областта на гърдите на своя опонент и му причинил порезна рана на дясното ухо. След това извършителят избягал от мястото на нападението с лек автомобил BMW.

Пострадалият е прегледан в Спешна помощ - Горна Оряховица и транспортиран във великотърновската болница. След оперативна намеса той е настанен в хирургично отделение с прободна рана, проникваща в гръдната кухина и засегната междуребрена артерия, без опасност за живота.

Установено е, че в основата на кървавата разправа стои скандал в социалната мрежа Facebook.

Скандалът започнал пострадалият 23-годишен мъж, който същия ден видял 19-годишния си опонент, че е спрял на паркинга и отишъл при автомобила му, отворил вратата и започнал да го удря. Причината за побоя била информация, публикувана във Facebook от 19-годишния младеж, уронваща авторитета на по-големия жител на Горна Оряховица.

В разпрата се намесил и трети човек, който се опитал да разтърве сбилите се младежи. В крайна сметка няколко часа по-късно по-младият мъж предприел ответен удар и от своя страна нападнал с нож своя опонент и избягал в неизвестна посока.

В хода на разследването е установено, че той се укрива на територията на село Емен, където е арестуван за срок от 24 часа. Нападателят е предал на полицейските служители ножа, с който е наранил опонента си.

Двамата мъже са криминално проявени и осъждани за притежание на наркотични вещества и кражби. По случая в полицейското управление в Горна Оряховица е започнато досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Работата по случая продължава.