Кметът на Стара Загора забрани пуцането за Нова година

Региони

18-12-2012, 11:03

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Целта е да бъдат избегнати инциденти по празниците

Забрана за използването на оръжие за празнични салюти в населените места в Община Стара Загора издаде кметът Живко Тодоров.

Ограничението е поставено за да бъдат избегнати нещастни случаи по време на Коледните и Новогодишни празници. В тази връзка се забранява стрелбата с нарезно и гладкоцевно (лично, служебно и ловно) оръжие, както и нелицензираната продажба на пиратки, фойерверки, ракети и други пиротехнически средства, които създават опасност за живота и здравето на гражданите.

Забранена е и употребата на алкохол по всяко време на открито по улици, тротоари, площади, паркове и градини, междублокови пространства, дворове на училища, детски ясли и градини, с изключение на организирани и разрешени по законния ред чествания, събори и други прояви, съобщават от Община Стара Загора.

На зам.-кметовете на общината, директорите на дирекции, главните специалисти в Административните  бюра, кметските наместници и кметовете на населени места е разпоредено да вземат необходимите мерки за спазване на обществения ред по време на Коледните и  Новогодишни празници.

Заповедта на кмета предвижда още при снеговалежи и усложнена зимна обстановка да се осигури нормално снабдяване на населението с продукти от първа необходимост, както и почистване на пътната мрежа, възстановяване на водоснабдяването, електроснабдяването, съобщителните връзки и нормалното функциониране на междуселищния и градския транспорт.