Графа: Злобарите са "кауза пердута"

БГ Музика

18-12-2012, 10:22

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Когато не се усмихваме правим още по-тежък живота си

Графа представи снощи своя коледен подарък за своите почитатели - двоен диск с най-актуалните му парчета, включени клипове на "Causa Perduta", "Невидим" и "Дим да ме няма", както и кадри от коцертите му през годината.

Куп приятели уважиха премиерата, сред които Мария Илиева, Сантра и Спенс, Били Хлапето, Рут Колева, Елица и Стунджи.

Графа съчета промоцията на албума с мини концерт, като на сцената се качи и неговия най-нов дуетен партньор - реге изпълнителят Jahmmi. Двамата представиха актуалното парче "Causa Perduta".

За мен "кауза пердута" са онези, които са изтъкани от злоба и злонамереност и се опитват да спъват другите. Този тип хора не се чувстват щастливи и това е малко тъжно. Посланието на това парче е много широко и всеки може да намери себе си или друг в него. Това беше идеята, заяви певецът пред БГНЕС.

Според него обществото все повече залита в пошлостта, но все още не е затънало в нея.

"Като че ли ценностите малко се разбиха. На преден план излиза едно повърхностно живеене и е време да се наложи нов модел на поведение. Най-простото например е да кажеш "добър ден" на някого, да го поздравиш с усмивка. Нещо, което хората са забравили. Знам, че животът в България е тежък, но пък когато не се усмихваме ние го правим още по-тежък. Пожеланието ми е определено да мислим по-позитивно и да бъдем по-усмихнати", призова изпълнителят.

Влади Ампов допълни, че в момента е в период, в който иска да казва нещата по-директно.

"Ядосват ме много неща и ги казах в "Causa Perduta". То си дойде нецеленасочено. Това е период и преди съм имал такива парчета като "Честно в очи", "Враг" и други, в които съм казвал по-социални неща. Искам нещата да са по-разнообразни и да се разчупват", сподели певецът.