Без забулени кадъни в Пазарджик (СНИМКИ)

Цветя от ВМРО в памет на жертвите на радикалния ислямизъм

Съществуването на радикален ислямизъм в България е безспорен факт. Развива се предимно в циганските квартали и махали, което е заплаха за българската държавност.

Това обявиха председателят на ВМРО Красимир Каракачанов и заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки в Пазарджик.
 
Заедно с членове от местната структура на Организацията, те отново бяха пред Окръжния съд в града по време на поредното, но този път дело за разпространяване на антидемократична идеология.
 
Целта на символичните демонстрации на ВМРО е осигуряването на нормална работа на магистратите, необезпокоявана от събиращите се мъже и жени, облечени демонстративно по характерен за арабските страни начин. На днешното заседание нямаше нито един провокатор.
 
От ВМРО в Пазарджик бяха предвидили поставяне на цветя пред стълбите на съда в памет на жертвите на радикалния ислямизъм. За съжаление, полицията не ги допусна до сградата и те положиха цветята на паметната плоча, посветена на 100 години от обявяването на независимостта на България.
 
Поради болест на един от обвиняемите заседанието не се състоя. По този повод Ангел Джамбазки направи прогноза, че решение по делото няма да има поне до февруари. Заместник-председателят на ВМРО изрази надеждата си тезата на обвинението да бъде доказана, защото е убеден в нейната логика.