Облаци и температури до 5° ни чакат утре

Общество

16-12-2012, 16:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Слаби валежи от дъжд и сняг

През нощта времето над страната ще бъде облачно. Ще има слаби валежи, предимно от дъжд и на места, главно в Северна България, ще има поледици.

Минимални температури между минус 3° и 2°, по морския бряг между 2 и 5° над нулата. В София около 0°. Утре времето ще остане предимно облачно. Ще има валежи – в западната част на Северна България и планините от сняг, в останалата част от страната от дъжд. Максимални температури между минус 1° и 4°, в югозападните и крайните източни райони до 5-8°.
Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури между 6 и 8°. Температурата на морската вода е 6-7° на север и 9° на юг. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще бъде облачно, а високите части ще са и в мъгла. В ниските части ще вали дъжд, над 1200-1300 метра сняг. Ще духа слаб до уверен вятър от изток-североизток, по най-високите върхове на Рила и Пирин от северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 3°, на 2000 метра около минус 2°