България зъзне! Жълт код в 17 области

Общество

16-12-2012, 09:55

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

На места опасност от поледици

Жълт код за потенциално опасно време заради снега и поледицата е обявен за 16 декември в 17 области в страната, съобщиха от НИМХ.

Кодът е в сила за областите София град, София област, Пернишка, Кюстендилска, Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска. Жълт код е обявен и за областите Кърджали, Смолян, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Русе. За останалата част от страната обявеният код е зелен.

Ще бъде облачно, на места със слаби валежи, предимно от дъжд, но из Дунавската равнина примесен със сняг. Времето се затопля. В крайните западни райони, както и в Дунавската равнина на места ще превалява слаб сняг, по поречието на Струма и дъжд, правейки поледици. Минималните температури сутринта ще са между -2° и 3°, в София около -1°. Преди обяд в Западна и Централна България на места ще се образуват и поледици. Максималните температури ще са между -1° и 4°, в София 2°. Вятърът ще е слаб, след обяд от запад.

Метеоролозите предупреждават, че времето ще бъде потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но хората трябва да бъдат внимателни, да са в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност да избягват рисковете.