Студенти ограбили банка, купуват си кола

Най-доброто от печата

16-12-2012, 07:53

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Задочниците свили 90 000 лв.

Двама студенти се отдадоха на охолен живот - купили си скъп автомобил "Ауди" и отседнали в частен хотел, благодарение на грабеж на банка. Коледното им настроение бе помрачено от столични полицаи, които ги разкриха и арестуваха.

Задочниците второкурсници от Стопанската академия "Д. А. Ценов" в Свищов са уличени, че те са въоръжените нахлули в клон на банка "Алианц" на 23 октомври т.г. и задигнали около 90 000 лева в различна валута. Един от тях дори работел до септември м.г. в нападнатия офис. За да скрият лицата си, грабителите нахлупили каски за мотор и спуснали визьорите. Още с влизането си те се нахвърлили върху охранителя и го завързали.

После сторили същото и с двете касиерки. Допълнително били улеснени и от факта, че вратата на касовото помещение била оставена отворена. Грабнали парите и изчезнали.
По време на разследването станало ясно, че бандитите въобще не били с мотор. Маскирали се така, за да заблудят полицията и да не бъдат разпознати. От мястото на грабежа избягали с автомобил "Фолксваген Пасат", в който ги чакал техен приятел, паркирал в близка пряка. Явно преди грабежа студентите нямали никакви пари и затова помолили свой познат да им даде колата си за кратко.

С цяла торба с пари нищо не можело да спре грабителите да вкусят от "сладкия живот". Един от тях си купил "Ауди" за 17 000 лева. Бързо сменили и квартирата си - нанесли се в частен хотел в Свищов. Именно там 24-годишните мъже били спипани вчера, след като пристигнали заради изпит в неделя. По същото време в София бил хванат и шофьорът им. При обиски били открити едва около 5000 лева от задигнатата сума. Шефът на СДВР Валери Йорданов се надява скоро да бъдат намерени още пари.

Идеолог на грабежа бил бившият служител на банката. Той добре знаел как действа охраната, както и механизмът при отварянето на касата в клона. Затова му трябвало само месец да планира нападението. "Едва ли биха извършили подобен грабеж, ако не бяха подценени някои от мерките за сигурност по отношение на охраната на такива обекти", каза Валери Йорданов. И добави с усмивка: "Планираме още много операции. Уверявам ви, че дори и след края на света на 21 декември пак ще ги провеждаме".