Дядо Коледа ще се "приземи" във Военноисторическия музей

Афиш

15-12-2012, 10:22

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Oчаква го 200-метрова картичка

С Коледно детско парти днес завършва благотворителната кампания на Националния военноисторически музей "Щедростта няма граници" под патронажа на президента Росен Плевнелиев, съобщиха от музея.

В нея са се включили 1 161 деца от 78 учебни заведения от страната и чужбина, които са изпратили свои рисунки, картички и коледни играчки за конкурса "Магията на Коледа". Събраните средства от кампанията ще бъдат предоставени на децата на загиналите военнослужещи чрез фондация "Деца на Българската армия".

Гигантска коледна картичка е специален подарък за детското парти от ученици на 143 ОУ "Георги Бенковски". Изработена е от деца от 4 до 7 клас по идея на техния преподавател по рисуване Виолин Неделчев.

Програмата започва в 16.00 часа с откриване на изложба-базар от детски творби, участвали в конкурса. В различните арт ателиета ще се тестват модули от бъдещия Музеен кът за деца, който е съвместен проект на НВИМ и Нов български университет за изграждане на специално място за игра и научаване, финансиран от фондация "Америка за България".

В празничните забавления малките гости ще имат възможност да изработят коледна картичка за военнослужещите в мисии, да сглобяват конструктори по модели на военни и други машини, да откриват и тълкуват детайли от военни фотографии, да си направят сами музей. Ще могат да отправят послания и да запишат свое изказване по важен за тях въпрос.

 Специална изненада е гардеробът с костюми от стари времена. В разгара на веселбата - в 17,30 часа, Дядо Коледа и Снежанка ще пристигнат с хеликоптер Ми-2, носейки пълни чували с подаръци.