Хвърлете едно око на Камасутра, образовайте се

Животът

15-12-2012, 09:01

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Разнообразният секс осигурява добър любовен живот

Най-важният критерий за пълноценен секс е правилната поза, отдавна твърдят сексолозите.

Но макар в сексологията да има няколко десетки пози, самите двойки използват само няколко, които са им най-удобни. А и някои пози от Камасутра не могат да бъдат изпълнени дори от гимнастици.

Най-разпространените пози са мисионерската, когато мъжът е отгоре, позата "ездачка", когато жената е върху мъжа, а също страничната поза. Смята се, че тези пози са най-удобни за повечето жени, които иначе са много претенциозни в избора на позите. Не е тайна, че жените по-трудно и бавно стигат до върховното удоволствие. И удобството е едно от условията за женския оргазъм. Сексолозите например твърдят, че оргазмът при жените ще е по-ярък, ако женските крака са на топло или поне са стоплени.

Разбира се, най-предпочитаната поза е, когато партньорите са лице в лице. Така те могат да се гледат и постоянно да се целуват уста в уста. Някои предпочитат да гледат "половинката си", за целта използват огледала в спалнята или избират такива пози, които може и да не са много удобни, но носят удоволствието от гледането на любимия.

Не се отказвайте обаче от предизвикателствата и новите пози, съветват експерти. Това придава острота на усещанията. А и е много полезно при семейните двойки или продължителните връзки, при които сексът става еднообразен. Ще бъде положително разнообразие, ако все пак опитате някои пози от Камасутра, може пък да си харесате някои от тях. Експериментите в това отношение са напълно позволени, развихрете въображението си!