Готвят белезници за зетя на Ветко Арабаджиев

Крими

14-12-2012, 17:19

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Стайко Стайков ръководел група за източване на държавния бюджет със сделки за захар

Прокуратурата готви арест за сина на алкохолния бос Миньо Стайков-Стайко, който е и зет на  пловдивския хотелиер Ветко Арабаджиев.

По данни на разследващите Стайко Стайков, който в момента отмаря на Малдивите, ръководи група за източване на държавния бюджет със сделки за захар.

Трима от бандата бяха арестувани преди три дни в рамките на секретната акция на ГДБОП Захарно петле и обиски в Пловдив и още 10 града в страната. Това са Симеон Танев, Добрин Добрев и Веселин Ранчев, които са привлечени към наказателна отговорност. В хода на полицейското разследване било установено, че на върха на организацията стоял Стайко Стайков, съобщава "Телеграф". Стайков ангажирал в схемата свои доверени лица. Установено било, че захарта влизала у нас като вътрешнообщностна доставка от Гърция от дружества, които играели ролята на т.нар. буфери.

По документи след това стоката се продавала на "кухи фирми", а дължимото ДДС никога не се изплащало. Така само от февруари досега хазната била ощипана с 2,5 млн. лв. в същото време захарта се продавала на пазара на доста по-ниски цени от реалните. Така бандата успяла да изиграе конкуренцията и да се наложи на пазара.

Роденият през 1989 г. Стайко Стайков завършва образованието си в колеж в Германия. След завръщането си той се занимава с мениджмънт в строителството и туризма. Той често попада по страниците на светските издания. След бурни преживявания с манекенки се влюбва в дъщерята на известната хотелиерска фамилия Арабаджиеви Александра. Двамата вдигат пищна сватба. После се ражда и дъщеричката им Анабел.