Емил Кабаиванов увери, че няма "роене" в СДС

Политика

14-12-2012, 08:09

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Членовете на партията били над 15 000

Няма "роене" в СДС. Членовете на партията, които плащат членски внос, съобразно уставът, са над 15 000. Това съобщи на пресконференция в Шумен председателят на СДС Емил Кабаиванов.

 До момента 59 човека са напуснали партията, но "най-радостното е, че при нас идват хора, които са качествени", посочи Кабаиванов.

Кабаиванов каза, че трябва да има промени в механизма за номинации при избора на член на Конституционния съд. "Когато се стигне до обсъждане в правната комисия на Парламента и в зала - нещата са ясни, но преди това е необходимо да се чуят повече мнения, нещата да бъдат по-открити за хората и когато има издигнат кандидат, за него първо да се знае що за професионалист е, какво е направил досега и с какво е заслужил да бъде предложен", посочи Кабаиванов.

Според председателят на СДС 23г. след създаването на партията и след промените, започнали тогава, българската политическа система се нуждае от "прочистване". "Оказа се, че много от нещата, които се случиха през тези 23г., не са били плод на принципни споразумения, а са били плод на политическо задкулисие“, каза Кабаиванов.

Той допълни, че е в Шумен днес заедно със зам.-председателя и с главния секретар на СДС, за да се срещне с членове и симпатизанти и за срещи с няколко областни ръководства около Шумен. Ще говорим затова "как вдигаме на крака СДС" , каква политика правим през следващите месеци до изборите, отбеляза Кабаиванов и допълни, че на срещите ще се обсъжда с кои десни субекти партията може да си партнира; всички проблеми на регионално ниво, включително как се управлява Шумен.

Кабаиванов отбеляза още, че се водят разговори с "евентуални партньори" за предстоящите избори, но СДС няма да влиза в нови коалиции.

На въпрос "Как партията ще бъде "вдигната на крака?" председателят й отговори, че ръководството и всички членове на СДС са си дали дума да говорят само истината, да не участват в задкулисие и всичко, което правят да е пред очите на хората.