Сексът отключва късмета

Сексуалната, менталната и физическата енергия трябва да се оползотворяват на 70% през деня, съветва учителят по фън шуй Цветозар Мръвков.

Добре хармонизираното жилище наистина може да ни храни с положителен заряд. Има само едно условие - да изразходваме своята енергия денем в служба на себе си и другите. Тази философия споделя учителят по фън шуй Цветозар Мръвков. Експертът е убеден, че сексуалната, менталната или физическата енергия трябва да се оползотворява на 70% през деня. В противен случай се натрупват блокажи по тялото ни, които довеждат до усещането за заключен късмет.

Енергията на живота

Източното учение фън шуй разкрива как да подредим, дома, мислите и живота си, така щото да привлечем към себе си търсеното благоденствие. Мръвков разказва, че в основата на тази задача стои работата с енергията Ци както в къщите, така и в тялото и душата ни. В културата на народите жизненият поток е известен с различни имена. В Русия изворът на живота наричат Ци, а в Япония - Ки, откъдето идва Ай Ки До или Пътят на хармоничната сила. Тя се завихря хаотично в околните пространства, пронизва и човека. "Ние сме в непрекъсната симбиоза с околния свят. За това, когато правим качествен фън шуй на едно помещение, за да има пълен ефект, се изисква поне мъничко да променим и себе си. Ето, да речем, изчислим пропорции, цветове на стените, форми, инсталираме активатори и защити. Целта им е да превърнат пространството в опора, на която да се облегнем и да тръгнем напред. Ние обаче ако не сме напълно ОК, това няма да се случи", категоричен е специалистът. Като основен препъникамък той сочи блокажите в човешкото тяло.

Невидима блокада

"Несподелената през деня енергия на всякакво ниво се задържа и когато се натрупа над определена критична маса, тялото започва да се деформира в зоната на блокиране. Така се образуват миоми, гуша, костни и ставни изменения, шипове. Ето, мъжете растем на корем, защото по правило в стомаха си трупаме нашите емоции. Тъй като не е прието да плачем, както жените, често заформяме шкембета. За по-пълните хора казват, че са по-добри от другите, но дали са добри за себе си? Защото те пълнеят, трупайки своя гняв пак в областта на корема. От другата страна са жените. Те заради архаични скрупули най-често са ощетени в сексуално отношение от несподеляне. Така трупат задържаната енергия под формата на килца в ханша. Така всъщност тялото реагира на физическо ниво, правейки място за неизползваната енергия", дава фън шуй обяснение на реалността Мръвков. Разкрива, че тайната на хармонията е в това както в къщите си, така и в себе си да осигурим безпроблемно преминаване на жизнената енергия Ци, да я изморим и да я пуснем да си ходи. За да ни бъде налята от Космоса нова порция през нощта.

"Човекът е един диамант, през който светлината идва и се отразява в околното пространство. Идеята на Ци е да дойде, да влезе в теб и да се пречупи през твоята призма. В противен случай спираме да бъдем в резонанс с Вселената. Ако по една или друга причина саботираме този процес, става все едно, че сме със стар софтуер, на който новите програми на живота не тръгват. В този момент се казва - човек си заключи късмета", заявява Цветозар Мръвков, като се впуска в още по-големи детайли за тайнството на живота.

Сребро пази чакрите

Двата потока на енергията от Космоса и Земята си дават среща у човека в центрове, които древните са нарекли чакри. Те са седем на брой, като с първите три си приличаме с животните. Мръвков е убеден, че думата чакра е пренесена по нашите земи благодарение на прадедите ни от Изток, като днес тя продължава да живее в словото "чекрък". "Самият превод на чакра на санскрит също означава "въртящо се колело". Оказва се, че нашите прадеди са били доста наясно с фън шуй", вметва посветеният в учението мъж. Обяснява, че първа чакра се намира в слабините и отговаря за нашето преуспяване във физически и материален план. Нейният цвят е червен. "Хора с нарушен баланс в първа чакра са импулсивни, хиперактивни или обратно - прекалено пасивни, седят само пред телевизора с пуканки и бира", смее се Цветозар. Вторият енергиен център се намира три пръста под пъпа, а хора, виждащи аурата, казват, че е оранжев на цвят. "Не случайно нашите баби са слагали сребърни пафти точно над кръста. Там се намира чакра, която не току-така е наречена сакрална. Тя отговаря за детеродните органи, творческите наклонности, секса и депресията. Пафтите пък са сребърни, защото този метал има функцията да защитава и отблъсква негативните сили, които могат да дойдат под формата и на един поглед. А сега с тази мода на голите пъпчета се чудим защо после българките не можели да раждат", разкрива Мръвков една от биоенергийните първопричини на ширещото се безплодие.

Стресът под лъжичката

Третата чакра е слънчевият сплит и свети в жълто. По думите му тя е най-беззащитният център. "Много често хората казват "стегна ме под лъжичката". Причината е, че тази зона реагира най-бързо на всеки стрес", уточнява учителят по фън шуй. Сърдечният център е под номер 4. Той се намира на височината на гърдите. "Енергията в тази част на тялото ни превръща в духовни същества, събирайки земното и божественото. С първите три чакри си приличаме с животните и бозайниците, но те нямат висшите центрове, които започват от сърдечния. Той сияе в зелено и регулира нашите чувства", коментира Цветозар. Пета чакра е на комуникацията, обагрена е в синьо и се намира в областта на гърлото. Премълчаното слово, потискането на истината често води тук до енергиен дисбаланс, който се проявява в проблеми с щитовидната жлеза и хормоните. Третото око е чакрата на циклопите. Тя сияе във индигово в областта на междувеждието. Отговаря за интуицията и ирационалното мислене. "Ако искаме да засилим своята интуиция, можем да го постигнем, обличайки такива тонове дрехи", съветва 39-годишният мъж. Седмата чакра има виолетов цвят. "Римските папи ходят с пръстени от аметист. Това е цветът на духовният контрол и лидерство", разкрива родният гуру.

 

Източник: fengshui-bg