ВСС мъдри правилата за избор на главен прокурор

Политика

13-12-2012, 11:18

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Те ще бъдат ясни едва 2 дни преди самия избор

Висшият съдебен съвет ще обсъди правилата за провеждане на процедура за избор на нов главен прокурор на 18 декември (вторник), стана ясно по време на редовното заседание на Висшия съдебен съвет.

Така правилата ще бъдат изяснени едва два дни преди самият избор.

С 10 гласа "за" членовете на ВСС приеха отпадането на точка 2 от допълнителните точки на дневния ред, според която днес трябва да бъдат определени правилата за провеждане на процедура при избора на нов главен прокурор.

Предложение за промяна в правила за избор на главен прокурор е внесено като допълнителна точка в проекта за дневния ред на заседанието днес от трима членове на ВСС  - Галина Карагьозова, Калин Калпакчиев и Камен Иванов.

Председателката на правната комисия към съвета Юлиана Колева обаче поиска тази точка да отпадне от заседанието днес с мотива, че "една значителна част от колегите в момента отсъстват от заседанието".

Промяната на правилата в подобен намален състав би било некоректно и трябва да бъде насочено извънредно заседание, на което да бъдат обсъдени правилата за избор на главен прокурор, отбеляза Колева.