Откриваме почетно консулство в Хаити

Политика

12-12-2012, 17:26

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

За консул ще бъде назначена Ралица Константинова

Правителството одобри откриването на почетно консулство на България в Хаити със седалище в столицата Порт-о-Пренс. За почетен консул на страната ни ще бъде назначен Ралица Константинова, съобщиха от правителствената информационна служба.

Тя живее в Хаити от 2008 г., където е пристигнала в качеството си на учен изследовател. След трагичното земетресение от януари 2010 г. тя става активен участник в редица хуманитарни акции за възстановяване на страната. Включва се и в организирането на успешната кампания в България "Български тим в Хаити", която има значителен принос за ангажиране на обществеността ни с проблема и за набиране на средства за Хаити.

С широките си контакти Ралица Константинова съдейства за организиране на различни инициативи, целящи разширяването на връзките между хуманитарния сектор и частния бизнес, отчитат от правителството.

Откриването на почетно консулство на България в Порт-о-Пренс ще помогне за активизиране на сътрудничеството между двете страни в различни сфери от взаимен интерес и за по-силното присъствие на България в региона на Карибския басейн.