Обслужвате чужди интереси, ревна Путин към опозицията

Свят

12-12-2012, 12:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Руската демокрация е властта на руския народ, отсече президентът

Руският президент Владимир Путин разкритикува остро руската опозиция.

Той заяви, че "този, който получава пари от чужбина и обслужва чужди интереси, не може да играе политическа роля в Русия".

"Пряка или непряка външна намеса в нашия вътрешнополитически процес е недопустима", заяви Путин в годишната си реч за състоянието на нацията пред парламента.

"Хората, които получават пари от чужбина за своята политическа дейност, най-вероятно обслужвайки чужди национални интереси, не могат да бъдат политици в Руската федерация", заяви президентът. Путин подчерта, че "руската демокрация е властта на руския народ с неговите собствени традиции, а не прилагането на норми, които се опитват да ни налагат отвън".

Така той намекна за многобройните критики в последните месеци от страна на ЕС и САЩ след провеждането на спорните избори в Русия и увеличаването на арестите и осъждането на опозиционери. "Цивилизован диалог е възможен само с цивилизовани политически сили, действащи в рамките на закона", заяви Путин.

Освен това той поиска сключваните договори от големите руски компании да бъдат управлявани от законите в страната, за да се сложи край на "офшоризацията" на икономиката.