Силен вятър, виелици и Жълт код за днес

Региони

12-12-2012, 07:59

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предупреждението е за 24 области

Жълт код е обявен в 24 области на страната заради силен вятър, съобщиха от НИМХ.

ТоЖълтият код е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Шуменска, Варненска, Добричка, Силистренска, Разградска, София град, София област, Пазарджишка, Пловдивска, Бургаска, Сливенска, Ямболска, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска. Само в 4 области е обявен зелен код – Пернишка. Кюстендилска, Благоевградска и Смолянска.

Времето над страната ще бъде студено и ветровито. Сутринта все още в североизточните райони ще има превалявания от сняг, които до обяд ще спрат. Облачността от юг ще се разкъсва и намалява, до края на деня над по-голямата част от страната ще се разкъса до слънчево време.

Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и с него в страната ще започне да нахлува студен въздух. В Лудогорието и Добруджа ще има снежни виелици и навявания. Сутрешните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, по морския бряг 0-2°. Максималните температури в повечето места ще бъдат между минус 2° и 3°, в София около минус 2°.

В планините облачността също ще намалее, но преди обяд на места все още е възможно да превалява слаб сняг. Ще духа силен и бурен вятър от запад-северозапад, с който ще нахлува студен въздух. По Черноморието облачността ще намалее, но ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад.