Криста: Обичам да пея на живо и пред публика!

БГ Музика

10-12-2012, 14:52

Снимка:

Стерео Стая

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Младата соул дива с концерт в Първо студио на БНР

Тя е едно от красивите лица на новата вълна български изпълнители. Тя е Криста, млада соул дива, която след ден ще представи предстоящия си дебютен албум, както и любими джаз стандарти на концерт в Първо студио на БНР.

Криста, предстои ти първи голям самостоятелен концерт. Как се чувстваш?

Да, утре е концертът ми в Първо студио на БНР, от 19 часа. Много се вълнувам, че ще имам възможност да представя музиката си така, както най-много обичам – на живо, пред публика и с любими музиканти. До мен на сцената ще бъдат Теодор Петков – Тото (пиано), Теодор Иванов (барабани), Симеон Петрунов (бас), Мартин Ташев (тромпет), Жоро Янев (китара) и Елена Кокорска (вокали). За мен е огромно удоволствие и чест да работя с тях, аранжиментите, дело на талантливия пианист и автор Тото, звучат страхотно. Ще изпълним моите сингли, някои съвсем нови авторски песни, измежду които и изненадата на вечерта – дуетната ми песен „Твоят смях” с артиста на Стерео стая и мой музикален продуцент B.O.Y.A.N., както и някои джаз стандарти.

Предстои ти и друго голямо събитие, концерт в Холандия. Кога и как ще се случи това?

През януари ще изнеса самостоятелен концерт на фестивала Евросоник в Грьонинген, Холандия. Спечелих възможността да представя България там от конкурса на БНР „Златна пролет”. В Грьонинген отново съм с моята група, като ще заложим на повече авторска музика – ще направя и своеобразна международна премиера на предстоящия ми албум.

Разкажи за този албум, кога да го очакваме и какво да очакваме в него?

Щастлива съм да обявя, че дебютният ми албум е почти готов! Живот и здраве, ще излезе до месец. Отне ни доста време да го подредим и изпипаме, но мисля, че крайният резултат е много добър. Както вече споменах, музикален продуцент е B.O.Y.A.N. – изключително талантлив автор и артист. Самият факт, че заедно с него по албума работим и с музиканти и личности като Мария Илиева, Мага, Бобо, Rachel Row, Спенс, ме вдъхновява безкрайно.

Концертът на Криста е от 19:00 ч. Билети се продават на касата на Рекламно-информационни център на БНР на цени от 7 и 10 лв.