Станислав Тодоров съдия №1 за 2012 година

Спорт

10-12-2012, 14:12

Снимка:

Sportline

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Мачът от Шампионската лига беше най-трудния ми, призна реферът

Станислав Тодоров бе избран за футболен съдия номер 1 на България за втора поредна година.

В класацията той остави зад себе си Николай Йорданов и Никола Попов, а събитието се организира за седма поредна година, благодарение на спонсорството на комуникационната група MAG Communications, собственост на Красен Кралев, както и на мобилният оператор M-tel.
 
"Благодаря за наградата, искам да я споделя с колегите си, с които бяхме на мачовете в Европа и у нас. Без тяхна помощ нямаше да постигнем това, което постигнахме в последната година. Без помощта на БФС и Съдийската комисия, назначението в Шампионската лига последната седмица, нямаше да го има, благодаря им.

Наградата е едно признание за нашия труд през изминалата година. Не мисля, че само в България, но и в световен мащаб съдиите са атакувани и допускат грешки. Там обаче тези работи се приемат като част от играта, надявам се и у нас да стане така, все пак и ние сме живи хора и грешим", заяви Тодоров след края на церемонията. 

"Последният мач между Динамо (Загреб) и Динамо (Киев) от Шампионската лига ми бе най-труден за годината, поради тежките атмосферни условия. Бъдещето показва, че съдиите зад вратата са необходими, а технологии според мен могат да се вкарат само на голлинията", добави Станислав Тодоров.

Асоциацията на съдиите по футбол в България е създадена през юни 2005 година. Първият й председател е проф.д-р инж. Димитър Пармаков. След изтичане на 3-годишния му мандат, постът е зает от Стефан Орманджиев. Сред целите на сдружението са: да обедини всички съдии и да съдейства за тяхното утвърждаване като авторитетни и уважавани личности в обществото; да защитава правата и интересите им, както и да спомага за сключване на колективни договори за спонсорство.

Към днешна дата Асоциацията на съдиите по футбол има за членове повече от 400 професионални съдии по футбол.

Още футболни новини четете в Sportline.bg.