Гугушева в писмо до институциите: Проверете ме!

Кандидатката за КС иска да спрат спекулациите по неин адрес

Кандидатът за  КС Галя Гугушева изпрати отворено писмо до председателя на Комисията по правни въпроси към Народното събрание, с което настоява да бъдат сезирани всички компетентни институции, които от своя страна да извършат необходимите проверки  - данъчни, имотни, финансови и такива за конфликт на интереси.

Настояването на прокурор Гугушева е вследствие на постъпилите сигнали в парламента, на които тя лично е отговорила аргументирано и опровергава всички изразени съмнения.

В писмото си тя апелира: "Тъй като доходите и имотното ми състояние и това на моя съпруг са ясно регламентирани и прозрачни, то резултатите от посочените проверки следва да излязат в изключително кратки срокове.

Силно се надявам това да се случи преди гласуването на моята кандидатура в пленарна зала, защото като професионалист считам, че именно това е правилният начин – да се изяснят всички факти, на база на които да бъде взето решение, и да не се създава възможност за задълбочаване на създалата се институционална криза", допълва тя.

Галя Гугушева се надява с предизвиканите проверки да бъдат преустановени всякакви спекулации за нея и семейството й, а и дебатите да продължат с оглед на професионалните и качества.

"Именно поради тях и дългогодишния ми опит в съдебната система на Република България съм предложена за член на Конституционния съд", завършва прокурорът.