Сергей отвръща на Бойко: Не се гордея, че си бил член на БСП

При тази власт разумът е подменен с омраза, твърди левият лидер

"Не се гордея, че Борисов е бил член на нашата партия, имаше кадрови грешки и по онова време", обяви лидерът на Столетницата Сергей Станишев в коментар на изреченото вчера от премиера, че цялата рода на червения лидер е допринесла за това да сме сред най-бедните.

В коментар на думите на Станишев, че ГЕРБ могат да си отидат по друг начин, Бойко Борисов каза: "Те веднъж са убили дядо ми, така че аз приемам много насеризно тези работи. Взимаме необходимите мерки да се предпазваме от тези бандити, да се охраняваме, те са много страшни. Станишев е много страшен, той по другия начин ги разбира тези работи – по наследство, как се убиват хора, как се правят лагери, той прекрасно знае какво е било в Белене преди атомната централа да тръгне да строят там, как са давали хората на прасетата да ги ядат. Той знае какво е и затова неговият, другият начин е ясен, но мисля, че няма да му се дадем така лесно. Те са много страшни".

 

"Не искам да слизам на нивото на г-н Борисов", отговори днес Станишев на премиерските нападки и припомни за осъждането на България от международен съд за полицейска операция, ръководена от Бойко Борисов.

 

"При тази власт разумът е подменен с омраза, на принципа - разделяй и владей, а всеки, който защитава някакви права е обвинен - лекарите се превръщат, според тях, в убийци, крадци, земеделските производители – всички били с бентлита, управляващите противопоставят зърнопроизводители на животновъди, държавността се заменя с PR и с оригиналничене$, продължи Станишев.

 

Лидерът на БСП обяви, че няма да проговори на езика на Бойко Борисов, но иска да го попита какво е направил да защити българския национален интерес през следващите 7 г.

 

"Той повтаря непрекъснато, че при нашето управление са били спрени фондовете. Наложи се да обясняваме, че нямахме спрени евросредства, нямаме санкции, но това не му пречи да лъже", подчерта лидерът на БСП и на ПЕС.

 

"Борисов действа на принципа "една лъжа повторена сто пъти става истина", завърши Станишев.