10 декември : Овладейте бурята

Слънце в Стрелец, Луна в Скорпион

Астрологична картина на деня - 10 декември

 

Седмицата ще започне напрегнато, под неспокойното влияние на Скорпиона. Първите дни осъществяват завършващия етап на едномесечен период на смут и вълнения, породени от Сезонът на затъмненията. В средата на периода настъпва новия лунен месец, който ще зададе и новите предпоставки и модели. Независимо от това обаче, през целият месец ще срещаме ситуации отключващи неудволетворение. То ще ни посочи необходимост да се върнем към въпроси смятани за решени, тъй като новите условия изискват нов подход, тактически рокади и отстъпки.

Понеделник ще ни донесе вълнения свързани с финансите и личния живот. За жалост те могат да бъдат породени от ограничаващи събития и обстоятелства, в които само най-мъдрите ще съзрат предупреждение за повече предпазливост и по-консервативен подход. Реакциите на болшинството от нас ще бъдат резки, невъздържани или излишно емоционални. И докато в личния живот такова поведение е ако не приемливо, то поне обяснимо, в делови аспект ще трябва  да се заредим със самообладание и да не реагираме на провокации. Използвайте  непримиримостта си за да се справите с неотложни задачи както и с дела изискващи повече енергия и здравословна агресия. Най-леко ще премине денят за онези, които умеят да поддържат философска гледна точка към малките неприятности и загуби, с които деня може да ни срещне.

Меркурий се готви да смени обиталището си, като едновременно с това се чувства затормозен от стресиращия си обмен с Нептун. Двете планети изразяват антагонизъм, а контактът между тях предразполага към заблуди, лъжи и пренебрежение към детайли със съществено значение. Решения от делови и личен характер взети през тези дни могат да се окажат абсолютно погрешни. Допълнително объркване ще внесат и теми от миналото връщащи се в живота ни с нов смисъл, заради погрешни преценки и съждения. Те ще ни върнат във времето от началото на ноември и най-уместно ще бъде да приключим с тях и да ги оставим в миналото. До средата на седмицата най-добре се въздържайте от делови инициативи, важни преговори и бизнес решения.

 

Здраве, хранене и красота

Емоционалното напрежение днес може да предизвика болестни реакции в организма и психиката. Опитайте се да го овладеете с енергийни и релаксиращи практики и пълноценна почивка. Лунната фаза позволява успешно освобождаване от натрупаното напрежение, негативни чувства и блокажи във физическото и емоционалното тяло. Водни процедури и масажи ще пречистят тялото и психиката ви, но би било добре ако съзнателно направите усилия да се освободите от емоционалния товар.