Български автобус в снежен капан в Сърбия

Общество

09-12-2012, 13:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Запасите от храна привършват, помощ отникъде, разказва пътничка

Български автобус е блокиран от часове на магистрала от Унгария към Сърбия в областта Воеводина. Там катастрофирала цистерна препречи пътя и колоната от автомобили е 30 километра. Наталия Семкова, която пътува в автобуса, разказа пред "Хоризонт", че през цялата нощ не е имало полиция или някой, който да разчисти магистралата:

"В момента сме на около 50 километра от границата с Унгария. Магистралата е затворена, има 30-километрова опашка, някакъв ТИР вероятно се е обърнал на моста вероятно над река Дунав и не могат изобщо да го преместят и да отпушат пътя. Времето е студено, минус 4, през нощта беше минус 7 градуса, беше страхотна буря и виелица. Ние седим в автобуса и чакаме, има много пътници, които трябва да направят връзки, хората не могат да се приберат по домовете си.

Закъсали сме тука, храната почва да привършва, тъй като двете бензиностанции си изчерпаха запасите, а пък количеството е огромно. Те са хора от всякакви националности. Наистина имаме нужда от помощ, имаме нужда от хеликоптер, иначе друго нещо не може да ни помогне на този етап. Полиция не видяхме. От нашата страна нищо, което да почиства и да разрива", разказа Наталия Семкова, която пътува в автобуса, пред "Хоризонт".