Бойко ни превърна в гето на бедността, твърди Сергей

Политика

08-12-2012, 12:28

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мая мята тефтери с вересии, Бойко ѝ отвръща с купони, червени

По думите му всеки втори българин изнемощява от липса на пари

Правителството превърна България в гето на бедността в Европейския съюз, каза лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на заседанието на Националния съвет на партията.

По думите му всеки втори българин е в бедност, което с 11%повече, отколкото преди 4 години,

"И тогава бяхме бедна държава, но хората живееха с по-висока покупателна способност", запресмята Станишев.

Лидерът на Столетницата допълни, че през последния месец и половина целият Национален съвет, парламентарната група на червените са били навсякъде в страната.

"Никога не съм виждал толкова много отчаяние, усещане за безперспективност, страх, притеснение за бъдещето. Страх от тази власт и притеснение за сигурността – социална, работна, от гледна точка на доходите и на държавата. Видях нарастващо чувство за гняв за начина, по който се управлява държавата днес. Какво представлява България сега? Имаме едно правителство, една власт, върхушката на ГЕРБ, която е превзела цялата държава", каза още Станишев.

Според него тази власт лично разпределя порциите в икономиката.

"Резултатът от тази монополистична политика е бедността и унищожаването на реалната икономика, особено на малкия и средния бизнес. Всички закони са единствено законите на мнозинството. В резултат на всичко това хората плащат сметка, изнемогват и живеят в бедност. Живеем в милиционерска държава", завърши Сергей Станишев.