Япония готова да прехване севернокорейската ракета

Свят

08-12-2012, 12:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

КНДР твърди, че с помощта на ракетата възнамерява да изведе спътник

Япония завърши разполагането на силите си за самоотбраната (японските въоръжени сили) в различни райони на страната за евентуално прехващане на ракетата, която КНДР обяви, че планира да изведе в периода 10-22 декември.

ИТАР-ТАСС предава, че въздушното пространство на Япония ще се защитава от седем зенитни комплекса "Пейтриът" ПАК-3, повечето от които се намират на Окинава и на близките острови и от три ескадрени миноносци - "Меко", "Конго" и "Текай", съоръжени със система "Иджис", която може едновременно да следи и да поразява цели, и със зенитни ракети с голям обсег, способни да свалят ракетата извън пределите на атмосферата

Както вече бе съобщено, Северна Корея обяви, че възнамерява за извърши пуск на ракета с голям обсег в периода 10-22 декември. Това ще е вторият опит на Пхенян за извеждане на ракета, откакто на власт дойде Ким Чен Ун.

КНДР твърди, че с помощта на ракетата възнамерява да изведе спътник.

Според западните страни ракетните изпитания на комунистическия режим са прикрити тестове на технология за извеждане на бойни заряди на големи разстояния, което ООН официално забрани на Пхенян с гласувани от Съвета за сигурност резолюции.